Oppervlaktereiniging

Een baanreinigingssysteem is een systeem om stof en deeltjes van een bewegende baan te verwijderen en af te (blijven) stoten. Er zijn twee basistypen baanreinigingssystemen:

  1. Contact baanreinigingssystemen
  2. Contactloze baanreinigingssystemen

Contact baanreinigingswebsystemen

Veel sectoren eisen tegenwoordig nul defecten en nul herbewerkingen. De uitdagingen van het produceren van elektronica van hoge kwaliteit en grote volumes zijn nog nooit zo groot geweest. Defecten veroorzaakt door deeltjes veroorzaken een aanzienlijk rendementsverlies. De industrie beweegt zich daarom van het opsporen van defecten naar het elimineren van defecten. Het Teknek Contact Webcleaning principe; Een elastomere reinigingsrol maakt contact met het te reinigen oppervlak. Deze rol neemt de vervuilde deeltjes op en vangt ze op een zelfklevende rol. Het permanent verwijderen van de deeltjes zorgt voor minder defecten in volgende processen. Simco-Ion werkt samen met Teknek.

Ga naar: www.teknek.com

Het Teknek Contact Webcleaning principe; Een elastomeer reinigingsrol maakt contact met het te reinigen oppervlak. Deze rol neemt de vuildeeltjes op en vangt ze op een zelfklevende rol. Rollen en lijmen zijn reserveonderdelen die te vinden zijn op de website van Teknek voor alle reserveonderdelen en oplossingen.

Ga naar: www.teknek.com/products/

Contactloze baanreinigingssystemen

Contactloze baanreinigingssystemen raken de bewegende baan aan en kunnen alleen worden toegepast als de reiniger de baan niet beschadigt tijdens het reinigen. Contactloze webreinigingssystemen raken de bewegende baan niet aan en gebruiken lucht en statische eliminatoren om deeltjes en stof te verwijderen.

Een webcleaner bestaat uit een aantal onderdelen die het complete systeem vormen. Allereerst is er een webcleaner. Dit kan een contactloze of een contactwebreiniger zijn. De andere onderdelen van een webreinigingssysteem zijn meestal zuigkappen of vacuümzuigkappen om de deeltjes die van het web zijn verwijderd weg te zuigen. Webben kunnen aan twee zijden vervuild zijn en bestaan daarom soms uit een systeem aan beide zijden. Dit is afhankelijk van de dikte van de baan en het soort (al dan niet geaccepteerde) vervuiling. Naast deze onderdelen is er meestal bekabeling en bewaking aanwezig. Bekabeling om de verschillende antistatische staven van stroom te voorzien en te maken. Bij het opzuigen van de deeltjes is een stofzuigsysteem nodig. Soms kan ook een ventilator of blower worden gebruikt om de deeltjes weg te blazen nadat de statische elektriciteit is geëlimineerd door de statische eliminator. Contactbaanreinigingssystemen bestaan in de basis uit een elastomere reinigingsrol die contact maakt met het te reinigen oppervlak. Deze rol neemt de deeltjes en vervuiling op een zelfklevende rol op. Onze partner Teknek kan u meer specifieke en specialistische antwoorden geven over contactbaanreinigingssystemen.

Jarenlang heeft Simco Ion veel verschillende contactloze webreinigingssystemen geproduceerd. Nu hebben we een gespecialiseerde partner voor reinigingsoplossingen. Contactloze baanreinigingssystemen zijn verkrijgbaar in twee verschillende versies:

  1. Zuig- of vacuüm type webreinigingssystemen
  2. Blaasreinigingssystemen

Ga voor meer informatie over contactloze webreinigingssystemen naar de website van onze partner: Ziegener+Frick GmbH.

Simco Netherlands BV heeft gekozen voor een gespecialiseerde partner voor oppervlaktereiniging op textielbanen. Ziegener & Frick is al meer dan 40 jaar een betrouwbare partner van Simco voor onze oplossingen op het gebied van statische controle. Ziegener & Frick heeft een uitgebreid productassortiment ontwikkeld voor het reinigen van oppervlakken (banen). De Simco CleanION producten zijn geïntegreerd in het gehele productportfolio van onze partner Ziegener & Frick. Hierdoor kunnen we onze gezamenlijke klanten nog beter van dienst zijn op het gebied van oppervlaktereiniging. De CleanION producten die Simco-ION in het verleden aan u leverde, zijn nog steeds verkrijgbaar bij Ziegener & Frick.

Alleen de naam is veranderd, de nieuwe productnaam is nu ION Clean in plaats van CleanION.

Contactgegevens: Ziegener & Frick GmbH
Schillerstrasse 50
74248 Ellhofen
Duitsland
Tel : +49 (0) 7134 139920
Fax: +49 (0) 7134 1399293
info@ziegener-frick.de
www.ziegener-frick.de

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor bedrijfsnieuws, productupdates en releases.

Newsletter

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In contact komen

Simco-ION biedt snelle, efficiënte en deskundige ondersteuning. Neem contact op voor technisch advies of om een oplossing op maat voor uw toepassing te bespreken.

Employee of Simco-ION