• IQ systeem Statische eliminatie

IQ Systeem - Statische eliminatie

Luchtionisatie is de meest effectieve methode om statische ladingen op niet-geleidende materialen en geïsoleerde geleiders te neutraliseren. Luchtionisatoren genereren grote aantallen positieve en negatieve ionen in de omringende atmosfeer, welke dienen als mobiele dragers van ladingen in de lucht. Als ionen door de lucht stromen, worden ze aangetrokken tot tegengesteld geladen deeltjes en oppervlakken. Door dit proces wordt neutralisatie van geladen oppervlakken snel bereikt.

Luchtionisatie kan worden gevormd met behulp van elektrische ionisatoren, welke ionen genereren in een proces dat corona-ontlading wordt genoemd. Elektrische ionisatoren genereren luchtionen door dit proces door het intensiveren van een elektrisch veld rond een scherp punt totdat het de diëlektrische sterkte van de omringende lucht overwint. Negatieve corona ontstaat wanneer elektronen van de elektrode naar de omringende lucht stromen. Positieve corona ontstaat als gevolg van de stroom van elektronen uit de luchtmoleculen naar de elektrode.

Performax IQ Easy

Performax IQ Easy Ex

ThunderION IQ 2.0

Chat nu met onze expert!

Klik rechts op de chatknop om samen met een van onze technische experts direct de juiste oplossing te vinden voor uw probleem met betrekking tot statische elektriciteit. U kunt zowel chatten als videobellen met onze klantenservice om uw situatie zo goed mogelijk te beschrijven. Geen tijd om te chatten? Stuur een e-mail naar onze klantenservice of bel ons: +31 (0) 573 288333. Wilt u liever contact opnemen met uw plaatselijke expert? Kijk dan hier naar onze vertegenwoordigers in uw regio!