• ThunderION IQ 2.0

Effectief tot 1000 mm

24V DC supply voltage

Makkelijk schoon te maken

Vervangbare emitters

De ThunderION IQ 2.0: een revolutionaire ontwikkeling in zowel design als functionaliteit.

De ThunderION kan statische ladingen zelfs tot op een afstand van één meter neutraliseren. Het robuuste ontwerp van het versterkte geëxtrudeerde profiel zorgt ervoor dat de staaf gebruikt kan worden in industriële omgevingen tot zelfs vijf meter lengte. De T-rand aan de achterzijde van de ThunderION maakt het mogelijk voor de gebruiker om de universele bevestigingsbeugels van Simco-Ion zoals gewenst te monteren, waardoor er sprake is van optimale montageflexibiliteit. De schijfvormige emitters verschillen van de conventionele emitters. Ze produceren een krachtige en gebalanceerde ionisatie. De emitters zijn veilig wanneer zij per ongeluk aangeraakt worden. Een flexibele en vervangbare constructie voorkomt beschadiging aan de emitters wanneer ze worden geraakt door vreemde objecten. De ThunderION heeft een geïntegreerde hoogspanningsvoeding die wordt aangesloten op een 24V DC laagspanning. Het nieuwe concept om op lange afstand te kunnen neutraliseren wordt verkregen door een pulserende hoogspanning in combinatie met een lage frequentie. LED’s aan vier zijden geven aan of de ionisatiestaaf ingeschakeld is of dat er een foutmelding is. 


De compleet nieuw ontworpen behuizing maakt het zeer eenvoudig om de ThunderION te reinigen. De beugels aan de uiteinden van de ThunderION, de midden steunbeugels, de zijplaten en emitters kunnen gemakkelijk verwijderd worden om zo het gehele oppervlak snel en nauwkeurig te kunnen reinigen.

Bij bepaalde productieprocessen is het nodig om op grotere afstand te neutraliseren - iets waar de klassieke ionisatiestaven niet aan kunnen voldoen. Bijvoorbeeld bij de op- en afwikkeling van materiaalbanen waar de diameter van de wikkelrol continu verandert. Bij deze ThunderION wordt gebruik gemaakt van een nieuwe techniek waarbij toch op grote afstand geneutraliseerd kan worden, zonder gebruikmaking van blaaslucht als transportmedium van de ionen.

Chat nu met onze expert!

Klik rechts op de chatknop om samen met een van onze technische experts direct de juiste oplossing te vinden voor uw probleem met betrekking tot statische elektriciteit. U kunt zowel chatten als videobellen met onze klantenservice om uw situatie zo goed mogelijk te beschrijven. Geen tijd om te chatten? Stuur een e-mail naar onze klantenservice of bel ons: +31 (0) 573 288333. Wilt u liever contact opnemen met uw plaatselijke expert? Kijk dan hier naar onze vertegenwoordigers in uw regio!

 

  • Grote werkafstand: 300-1000 mm
  • Geïntegreerde hoogspanningsvoeding, 24V DC ingangsspanning
  • Aanraakveilige emitters
  • Gemakkelijk te reinigen
  • Visuele indicaties met meerkleurige LED’s aan 3 zijden
  • Universele bevestigingsbeugels
  • Gepatenteerde technologie
  • IQ versie beschikbaar met o.a. frequentie instelling, balans instelling in samenwerking met Manager IQ Easy

Technische specificaties

Werkafstand300 - 1000 mm
Behuizingkunststof
EmitterpuntSpeciale legering
KabelLaagspanningskabel
Gewichtbasis 0,8 kg + 2,4 kg/m
Omgevingstemperatuur0 - 55 °C
GebruiksomstandighedenIndustrieel
Voedingsspanning24 V DC, <2 A
BeschermingsklasseIP65
Geschikte hoogspanningsvoedingGeïntegreerd, 24V DC U primair
IndicationHeldere LED groen/oranje/rood
Signalen:
Groen continuIn operation
Groen knipperendStandby
Rood continuOverload
Rood knipperendHV OK overload
IO signalenRemote on/off; 10-30 V DC
High Voltage OK; Supply voltage - 1V. Max. 50 mA
OptiesDesktop voeding (100-240 V / 24 V)
Din rail(100-240 V / 24 V)
IQ versie

Productspecificaties

E-mail

Klik hier om contact met ons op te nemen!

 

 

Gebruiksaanwijzing

E-mail

Technische tekening

E-mail

E-mail

3D CAD STEP file

E-mail