Basisvoorbeelden van oplossingen voor statische elektriciteit

“Ionisatie kan zeer nuttig zijn in sommige processen en helpt om oppervlakken en materialen statisch-vrij te maken”.

Oplossingen voor industriële statische controle

Dit hoofdstuk geeft enkele basisvoorbeelden van oplossingen voor het elimineren van statische elektriciteit en het gebruik van statische elektriciteit in processen. Simco-ION biedt verschillende oplossingen voor industriële statische controle. Ionisatie kan zeer nuttig zijn in sommige processen en helpt om oppervlakken en materialen statisch te maken. Hieronder zijn de onze oplossingen voor en met statische elektriciteit opgesomd:

  • Statische elektriciteit elimineren: hoe statische elektriciteit te elimineren en statische elektriciteit onder controle te houden met ionisatiestaven of industriële statische ionisatoren.
  • Statische hechting: gebruik van hoogspanningsgeneratoren die statische elektriciteit creëren in een proces.
  • Oppervlaktereiniging: oppervlakken stofvrij maken door middel van een stofreiniger met behulp van geïoniseerde lucht, ionisatiestaven en hoogspanningsgeneratoren. Apparatuur voor stofverwijdering heeft normaal gesproken altijd een ionisator of ionisatiestaaf in zich.
  • Perforatiedetectie of -teller: gebruik hoogspanningsvonken om perforaties te detecteren en te tellen in hogesnelheidsmachines.
  • Volledige industriële statische controle: gebruik van ionisatieapparatuur en meetapparatuur in een gecontroleerde lus om de niveaus van statische elektriciteit in het materiaal dat verwerkt wordt volledig te controleren en te regelen. Zowel in de hoeveelheid kV als in de polariteit die nodig is.

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor bedrijfsnieuws, productupdates en releases.

Newsletter

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In contact komen

Simco-ION biedt snelle, efficiënte en deskundige ondersteuning. Neem contact op voor technisch advies of om een oplossing op maat voor uw toepassing te bespreken.

Employee of Simco-ION