Hoe statische elektriciteit elimineren

Wanneer u snel een oplossing wilt vinden voor het probleem met statische elektriciteit, neemt u het beste meteen contact met ons op. U kunt natuurlijk ook onze website doornemen en zelf uitzoeken wat u kunt doen om het probleem op te lossen. Lokale hulp is altijd aanwezig en kan hier, in eigen taal, worden gevonden.

In productieprocessen kan ongewenste statische elektriciteit vaak een ernstige verstoring zijn, omdat het betekent dat materialen vast komen te zitten aan machineonderdelen of aan elkaar, de zogenaamde statische kringloop. Operators en ander personeel dat met de machines werkt, krijgen niet graag stroomschokken. Het stof in de omgeving wordt daarnaast aangetrokken door de statische elektriciteit en het stof hecht zich aan oppervlakken die een lading of statische elektriciteit hebben. Om het stof te verwijderen is ionisatie nodig in het proces om het materiaal en het stof statisch-vrij te maken zodat het oppervlak kan worden gereinigd met perslucht. In het geval van stofaantrekking kunt u hier oplossingen vinden. In explosiegevaarlijke (ATEX) zones kan statische elektriciteit een vonk veroorzaken, die op zijn beurt brand of zelfs een explosie kan veroorzaken. Simco-ION biedt een breed scala aan ionisatieproducten, maar ook apparatuur die de statische elektriciteit controleren of opladen tot een gewenst niveau.

Simco-ION heeft een uitgebreide serviceafdeling en vele, lokale, partners die u kunnen helpen bij het oplossen van de problemen in uw productie of machine. Wij leveren industriële statische controle apparatuur en een breed scala van industriële statische eliminatoren in verschillende maten en configuraties zoals; Stand alone ionisatiestaven 24V DC en ioniserende luchtblazers, luchtmes, luchtsproeiers en meer, om u te helpen statische elektriciteit te elimineren. Hieronder zijn een aantal elektrostatische problemen opgesomd, klik op uw probleem voor meer informatie.

  • Werknemers krijgen schokken
  • Het proces wordt verstoord
  • Statische elektriciteit beschadigt het materiaal
  • Mijn klant heeft problemen met mijn materiaal
  • Statische elektriciteit kan brand veroorzaken
  • Ik wil voorkomen dat stof wordt aangetrokken

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor bedrijfsnieuws, productupdates en releases.

Newsletter

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In contact komen

Simco-ION biedt snelle, efficiënte en deskundige ondersteuning. Neem contact op voor technisch advies of om een oplossing op maat voor uw toepassing te bespreken.

Employee of Simco-ION