Hoe om te gaan met statische elektriciteit bij digitale (UV) flatbed printers?

Digitale flatbed UV-printers kunnen afdrukken van hoge kwaliteit maken op een grote verscheidenheid aan materialen zoals fotopapier, film, doek, kunststof, pvc, acryl, glas, keramiek, metaal, hout of leer. Deze printers kunnen speciale uithardende inkten gebruiken die worden blootgesteld aan UV-licht om uit te harden.

Het nieuwe Cleanflex Easy 24V ionisatiepistool kan worden gebruikt om elektrostatische ladingen op het materiaal te neutraliseren voor het printen. Statische ladingen ontstaan onder andere door het verwijderen van beschermfolie van plastic platen. Statische lading is daarnaast te meten met onze statische meter FMX-004.

Door elektrostatische ladingen te neutraliseren voorkom je het aantrekken van stofdeeltjes en wordt het plaatsen op de vacuümtafel vereenvoudigd. Een industrieel ionisatiepistool kan gebruikt worden om het materiaal schoon te maken voor het printen.

Wij adviseren om het materiaal in de vrije lucht te neutraliseren en niet terwijl het op de werkbank (vacuümtafel) van de flatbedprinter ligt. Als een geladen plaat zich in de vrije lucht bevindt, beweegt het elektrische veld in alle richtingen en kan het gemeten en geneutraliseerd worden. Als het vel echter plat op een (geleidende) tafel ligt, wordt het elektrische veld aangetrokken door de tafel en is niet goed te meten of te neutraliseren.

Widebed UV Printer

Door compacte Simco-ION 24V elektrostatische eliminatoren aan beide zijden van de drukkop te plaatsen, worden statische ladingen tijdens het drukken geëlimineerd. Dit voorkomt onscherpe/onscherpe drukresultaten. Ook vervuiling van de printkoppen wordt verminderd, wat resulteert in langere productieruns.

De meeste digitale UV-flatbedprinters hebben een rol-naar-rol optie, om op flexibele mediarollen te printen. Door statische eliminatoren op de printkop te plaatsen, worden ook elektrostatische ladingen geëlimineerd tijdens het printen op deze rollen. Bij specifiek materiaal kan het nodig zijn om de elektrostatische lading direct te neutraliseren tijdens het afwikkelen/oprollen van het flexibele materiaal van de rol.

Veelgebruikte producten

Simco-ION kan u helpen bij het oplossen van uw specifieke statische problemen, wat resulteert in hoge kwaliteit concurrerend digitaal vlakbed printen. Wilt u meer weten over het effect van statische elektriciteit?

Vind een Simco vertegenwoordiger bij u in de buurt of abonneer u op het Youtube kanaal Simco-Ion static control Europe

Downloads

Flatbed printer roll-to-roll

In contact komen

Simco-ION biedt snelle, efficiënte en deskundige ondersteuning. Neem contact op voor technisch advies of om een oplossing op maat voor uw toepassing te bespreken.

Employee of Simco-ION