Elektrostatische controle In Mould Labeling (IML)

In Mould Labeling, ook wel IML genoemd, wordt met behulp van statische elektriciteit de nieuwe standaard in de spuitgiet-, thermovorm- en blaasgietindustrie. In plaats van conventionele methoden zoals het decoreren door direct te drukken of een zelfklevend etiket op het product te plaatsen, wordt de decoratie gerealiseerd met een voorgedrukt plastic etiket. Het voorbedrukte label wordt in de spuitgietmatrijs geplaatst en op zijn plaats gehouden door een elektrostatische lading. Op deze manier wordt het label samen met de vorm van het product gevormd en komt het eruit als een afgewerkt, volledig recyclebaar product.

csm_InMouldLabelling_ae6f83e3d0

Wat is In Mould Labeling (IML)

Of u nu een eindgebruiker of een robotfabrikant bent, Simco-ION kan u met raad en daad bijstaan bij het creëren van de perfecte In Mould Labeling-oplossing. Bij het starten van een nieuw IML-project is het essentieel om de juiste beslissingen te nemen om een concurrerend product te creëren.

Buiten de matrijs neemt de robot een enkel, voorgedrukt etiket om met hoge snelheid te transporteren en in de matrijsholte te plaatsen (enkel of meervoudig), waar het blijft plakken door de elektrostatische binding tussen het etiket en de metalen matrijswand. Hierdoor zal het label niet wegglijden of van positie veranderen in de matrijs tijdens het spuitgietproces en kan een perfect In Mould Labeling-resultaat worden bereikt met een optimale cyclustijd.

Statische elektriciteit en IML

We hebben jarenlange ervaring met het In Mould Labeling proces en In Mould Labeling apparatuur en hebben daarom oplossingen ontwikkeld voor zowel metalen als niet-metalen bedrukte labels:

  • Verschillende oplaadtechnieken (pinning, direct & vereenvoudigd IML)
  • Hoogspanningsoplaad IML generatoren; 100-240V en speciale einde-arm 24V IML Charge Master Micro Easy (CMME)
  • IML-elektroden; hoogspanningsstaven en de speciale IML-spider
  • IML elektrodematerialen (halfgeleidend schuim en speciale 2-componenten potting IML Easycore)
  • IML-hoogspanningskabels (extra flexibel voor kabelketting)

Wilt u meer weten over het effect van statische elektriciteit en in mould labeling?

Vind een Simco vertegenwoordiger bij u in de buurt of abonneer u op het Simco Europe Youtube kanaal

 

Products
A
HDC
B

Downloads

Gerelateerde producten

Meer toepassingen in de kunststofindustrie

In contact komen

Simco-ION biedt snelle, efficiënte en deskundige ondersteuning. Neem contact op voor technisch advies of om een oplossing op maat voor uw toepassing te bespreken.

Employee of Simco-ION