Elektrostatisch-vrij en op hoge snelheid pallets wikkelen

Het handmatig plaatsen van dozen op pallets en het wikkelen ervan kan tijdrovend en duur zijn. Daarom wordt dit proces vaak volledig geautomatiseerd. Geautomatiseerde palletwikkellijnen zijn er in een grote verscheidenheid en hebben altijd één ding gemeen: problemen met statische elektriciteit op de rek en/of de bovenfolie.

Wikkelmachines worden gebruikt om rekfolie rond een geladen pallet te wikkelen. Stretch palletwikkelen wordt veel gebruikt in de algemene, voedings-, chemische en elektronische industrie. Een zeer rekbare plastic folie, meestal gemaakt van lineair polyethyleen met lage dichtheid (LLDPE), wordt om de pallets gewikkeld. Het elastische herstel houdt de producten strak gebonden. Rekfolie wordt gebruikt om producten op pallets te wikkelen en ze aan elkaar en aan de pallet te bevestigen tijdens transport en opslag.

Pallet-wrapping

Na het palletiseren kan een topfolie-dispenser een beschermend vel over de producten aanbrengen om ze te beschermen tegen omgevingsinvloeden zoals vocht en stof. Het neutraliseren van statische ladingen direct na het afwikkelen kan voorkomen dat de beschermfolie gaat “kleven” en de producten niet volledig bedekt.

Tijdens het omwikkelen van de pallet met een rekfolie kunnen statische ladingen; schokken (ontladingen) veroorzaken bij medewerkers, elektronische onderdelen of optische sensoren storen, en stof aantrekken op de folie. Een ultracompacte VicinION 24V ionisatiestaaf, gemonteerd op de roterende arm, kan de statische lading neutraliseren na het afwikkelen van deze rekfolie. Hierdoor kan het proces ongehinderd doorgaan.

Veelgebruikte producten

Simco-ION kan u helpen bij het oplossen van alle specifieke statische problemen. Dit resulteert in een hoge kwaliteit concurrerende verpakkingsproductie inclusief uw wikkelproces. Wilt u meer weten over de effecten van statische elektriciteit?

Vind een Simco vertegenwoordiger bij u in de buurt of abonneer u op het Youtube kanaal Simco-Ion static control Europe

Downloads

Pallet-wrapping

In contact komen

Simco-ION biedt snelle, efficiënte en deskundige ondersteuning. Neem contact op voor technisch advies of om een oplossing op maat voor uw toepassing te bespreken.

Employee of Simco-ION