Volledige statische controle op hogesnelheids- snij- en wikkelmachines

Snijden en wikkelen is een proces om verschillende soorten jumborollen met verschillende materiaalbreedtes op (zeer) hoge snelheid tot smallere afmetingen te snijden. Deze techniek is geschikt voor verschillende materialen zoals papier, plastic folie, flexibele verpakking, stof of textiel. Het web wordt afgewikkeld en door de slitter/rewinder gevoerd, waarbij verstelbare snijmessen worden gepasseerd, voordat het op een of meer assen opnieuw wordt opgerold tot smallere rollen.

Product of Simco-ION

Het snijden en wikkelen van folie is tegenwoordig een gebruikelijke zaak, maar door de hoge snelheid en het aantal rollen (wrijving) kan statische elektriciteit voor grote problemen zorgen.

Onmiddellijk na het snijden en vóór de opwikkelaar worden 24 V Performax (IQ) Easy Speed ionisatiestaven geïnstalleerd. Deze statische eliminatiestaven neutraliseren de statische elektriciteit die is opgewekt tijdens het afwikkel- en snijproces en voorkomen:

  • Nieuw gegenereerde statische elektriciteit tijdens het wikkelen
  • Aantrekken van (snij)stof
  • Werknemers die schokken krijgen door statische ontladingen
  • Telescoperend effect op uw gesneden rollen

Als een vooraf gedefinieerd laag statisch niveau op het eindproduct vereist is, kan een in-line meetsysteem deze oplossing bieden. Om dit te bereiken kan een Simco IQ Manager systeem real-time beheer- en bewakingsopties bieden met een volledig gecontroleerd Closed Loop Feedback systeem (CLFB).

Dit systeem bewaakt en bestuurt alle aangesloten statische eliminatoren en kan via een veldbusverbinding rechtstreeks worden aangesloten op de PLC van de machine. Dit levert alle informatie over de efficiëntie en het vereiste onderhoud van de statische eliminatoren, evenals de statische lading inclusief alarmen. In-line meting en datalogging van elektrostatische ladingsniveaus kunnen worden gebruikt voor kwaliteitsrapportage.

Deze opties dragen bij aan een optimale statische controle van het proces, de veiligheid van de medewerkers en de productkwaliteit, wat samen resulteert in een hoge kwaliteit van concurrerend snijden en wikkelen.

Wilt u meer weten over het effect van statische elektriciteit?
Vind een Simco vertegenwoordiger bij u in de buurt of abonneer u op het Simco Europe Youtube kanaal

A
A
B

Veelgebruikte producten

Downloads

In contact komen

Simco-ION biedt snelle, efficiënte en deskundige ondersteuning. Neem contact op voor technisch advies of om een oplossing op maat voor uw toepassing te bespreken.

Employee of Simco-ION