Trilvullers met "klevende" problemen

Trilvullers zijn ontworpen om afzonderlijke componenten/onderdelen aan te voeren voor assemblage op industriële productielijnen. Ze worden gebruikt wanneer een willekeurig gesorteerd bulkpakket van kleine onderdelen één voor één (in een bepaalde richting) naar een andere machine moet worden gevoerd. Trilvullers zijn er in vele soorten en maten en kunnen worden gebruikt in de farmaceutische, voedingsmiddelen-, automobiel-, elektronica- en verpakkingsindustrie.

performax_easy

Elektrostatische ladingen op onderdelen ontstaan niet alleen door de wrijving en scheiding tussen de onderdelen, maar ook door de wrijving tussen de onderdelen en de trilvuller. Elektrostatische ladingen veroorzaken grote problemen omdat onderdelen aan elkaar blijven kleven, aan de trilvuller of zelfs de accumulatierail blokkeren.

Bovendien kan het aantrekken van stof door elektrostatisch geladen onderdelen of componenten leiden tot kwaliteitsproblemen en afkeur. Het plaatsen van een Performax IQ Easy 24V ionisatiestaaf boven de trilvuller lost deze statische problemen op. Optioneel kan perslucht-ondersteuning nodig zijn om geïoniseerde lucht tussen de geladen onderdelen te blazen om ze te scheiden en verkeerde toevoer te voorkomen.

Feeder

Vergelijkbare technologie wordt toegepast in de farmaceutische industrie om tabletten in de juiste positie te brengen voor transport naar vul-, verpakkings- of inspectielijnen.

Neutralisatie met een industriële statische eliminator scheidt de tabletten, zorgt voor optimale procesbeheersing en creëert een efficiëntere productie.

Omdat trilvullers er in vele vormen en maten zijn en verschillende componenten/onderdelen verwerken, adviseert Simco-ION een antistatische oplossing op maat. Optionele ionisatieluchtnozzles zijn zeer geschikt om elektrostatisch geladen onderdelen te scheiden. De juiste plaatsing van ionisatie-apparatuur is cruciaal, aangezien trilgoten nogal wat bewegende delen en metalen voorwerpen hebben die een correcte neutralisatie van elektrostatische ladingen kunnen bemoeilijken.

De antistatische oplossingen van Simco-ION zorgen ervoor dat een trilgoot onderdelen synchroon met de productielijn aanvoert, waardoor dure productiestops worden voorkomen.

Wilt u meer weten over de effecten van statische elektriciteit op trilvullers?

Zoek een Simco-vertegenwoordiger bij u in de buurt of abonneer u op het Youtube-kanaal Simco-ION static control Europe

Downloads

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor bedrijfsnieuws, productupdates en releases.

Newsletter

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In contact komen

Simco-ION biedt snelle, efficiënte en deskundige ondersteuning. Neem contact op voor technisch advies of om een oplossing op maat voor uw toepassing te bespreken.

Employee of Simco-ION