• Werken bij Simco-Ion

Werken bij Simco-Ion

Werk mee aan het innoveren van interessante technische ionisatie of anti statische producten! Te midden van 65 medewerkers kom je terecht in een internationale organisatie, onderdeel van de wereldwijde ITW-groep. Werken bij Simco-Ion is werken in een prettige omgeving die je stimuleert om je te ontwikkelen en bij te leren. Je krijgt de ruimte om te ontdekken wat jouw talent is en hoe we dat het beste kunnen toepassen. Zo krijg je de kans om steeds beter te worden in wat je doet!

 

Onze cultuur

 

Bij Simco-Ion werken we met korte lijnen, waardoor we intern snel kunnen schakelen. Je zou ons kunnen omschrijven als een heel informeel, no-nonsense organisatie én geheel niet onbelangrijk we werken met hart voor de zaak.  Het is ook gezellig bij ons. Jaarlijks organiseert één van onze afdelingen een zomerborrel/BBQ voor de collega’s met hun gezin. En om de jaarlijkse alom besproken Simco-Ion’s Kerstfeest niet te vergeten. We hebben een actieve personeelsvereniging. Zij doen er nog een schepje bovenop door leuke uitjes te organiseren voor onze Simco-ers en hun partner.

 

Wat bieden wij jou

 

We willen talent graag aan ons binden. Je start met een tijdelijk contract. Op deze manier kunnen we elkaar nog beter leren kennen en kunnen we samen bekijken of jouw DNA met die van Simco matcht. Is het een match? Dan zetten wij jouw contract om naar een contract voor onbepaalde tijd.  Wat de werktijden betreft, hierin denken we graag met je mee. We geloven in een goede werk en privé balans. Regelmatig zit je met jouw leidinggevende en bespreek je je eigen groei en ontwikkeling en wat je hiervoor nodig hebt.  Jij bepaalt je eigen succes bij Simco-Ion. Houd met regelmaat onze vacatures in de gaten!

 

 

 

Maak kennis met een aantal van onze medewerkers ...

 

Niels ter Hove – “Steeds meer grip op de marktwerking”

Via een contactpersoon was Niels op de hoogte gebracht van de vacature IT. En zo is hij in 2011 begonnen bij Simco-Ion. In het begin al heeft hij aangegeven IT te willen combineren met Sales. “IT is redelijk zwart-wit en het stuk grijs kan ik bij uitstek halen uit de Sales!”, vertelt Niels enthousiast.

Ideale doorgroeimogelijkheden voor Niels: van de IT naar hoofd Binnendienst naar Sales Nederland en nu zelfs Area Sales Manager. Als Area Sales Manager bevindt Niels zich in een dynamische en internationale omgeving met veel afwisseling en vrijheden. 

“De afdeling bestaat nu uit 15 medewerkers en de samenwerking is prettig en de ideeën die we hebben zijn goed. Er is veel humor onder elkaar en dat alles zorgt voor een gezonde basis. Op de afdeling zetten we steeds meer in op de marktwerking en leggen we steeds meer focus op klantenbezoek om met bestaande en nieuwe klanten een lange termijn relatie op te bouwen.” 

De productomgeving maakt werken bij Simco-Ion interessant, volgens Niels, van niks tot een eindproduct met alle afdelingen ertussen en vervolgens het product aan de klant verkopen.

Met zijn IT achtergrond is het IQ Easy Platform, één van de innovatieve producten van Simco-Ion, een product waar hij heel blij van wordt en daardoor met veel enthousiasme weet over te brengen op de klant.

Niels is volop bezig via een cursus zijn Frans te verbeteren. Daarnaast houdt hij van darten, houdt zich lichaam gezond met fitness en is vooral gek op zijn dochter Aëlla. “Wat in het Grieks wervelwind betekent en dat past uitstekend bij haar.”

 

 

Jeroen Regelink: “Een soort overgang van een telefoon met een draaischijf naar de nieuwste mobiele telefoon.”

Jeroen is op 1 mei 2000 aan de slag gegaan en gelijk met een jaarcontract. “Ik liep langs het uitzendbureau en zag een leuke vacature van Simco-Ion met een opvallende pakkende tekst. Ik dacht daar ga ik solliciteren”. 

Jeroen is begonnen op de expeditie en vervolgens is hij als Productie medewerker - Logistiek coördinator aan de slag gegaan bij de Power Units om daar de flow van de bestellingen in goede banen te begeleiden zoals order- en werkverdeling. Daarnaast maakt hij zelf oplaadgeneratoren en dat is ook logisch met de elektronica achtergrond van Jeroen.
Samen met de logistiek coördinatoren van de andere afdelingen ondersteunen ze elkaar door dik en dun. “Het teamverband is meer dan goed: We zijn er voor elkaar!”

In de afgelopen jaren is Simco-Ion enorm gegroeid. En dat is met name te danken aan de overgang van het analoge systeem naar een actief systeem, de 24V apparatuur. Hiermee is er een grote stap gezet: “Van een soort telefoon met draaischijf naar de nieuwste mobiele telefoon”.
Dankzij deze groei hebben veel mensen een vast contract gekregen en dat geeft duidelijkheid en rust in de organisatie.

In de jaren dat Jeroen werkzaam is bij Simco-Ion heeft hij meerdere cursussen gevolgd, waaronder Toegepaste elektronica, Meetcursus, cursus Duits en de cursus Productiechef. Echter de nadruk in dit werk ligt met name op praktijkervaring: “Met hoogspanning werken leer je namelijk in de praktijk en dat is wat dit werk uniek maakt. Als ik 8 uur tijdens mijn opleiding les over hoogspanning heb gehad, is dat veel te noemen”.

In zijn vrije tijd is Jeroen gemiddeld 10 uur in de week vrijwilliger als post commandant, bevelvoerder en chauffeur bij de brandweer in Lochem. 

 

 

Cindy van Raan: “Take it as it comes.”

Is de titel uit een bekend liedje van de DOORS en helemaal van toepassing op Cindy. Cindy is alweer sinds 2008 medewerkster Facturering en Export bij Simco-Ion. 

Voordat Cindy bij Simco-Ion kwam werken was ze begeleidster op een blindenschool, ook in Lochem gevestigd. “Maar ik zocht meer uren en ik had de opleiding Administratie en Receptioniste gevolgd en wilde daar ook weer in verder en zodoende kwam ik bij Simco-Ion terecht”.

Samen met haar duo-collega Ankie dragen ze zorg met name voor de facturering van alle orders die dezelfde dag nog met een expediteur meegaan en alle documenten die daarbij horen. En dat zijn er veel en zó divers! Wat het voor Cindy extra leuk maakt, is dat ze met alle afdelingen binnen Simco-Ion contact heeft, maar ook daarbuiten met vervoerders en Kamer van Koophandel. Zeker dat ene moment in de maand ;).

Op de afdeling vinden er regelmatig verbetertrajecten plaats, een voorbeeld is USA (Understand, Simplify, Act), maar ook op ergonomisch vlak zoals bureaus die op stahoogte kunnen worden gebracht. “Het team F&A is gezellig: jong én oud, veel dezelfde interesses en hobby’s.”

Gelukkig heeft Cindy ook nog tijd voor haar vele hobby’s, zo zit ze graag achter de piano om de muziek van haar lievelingscomponist Ludovico Einaudi te spelen.

 

 

Rob Schrijver: “Customer Service: Geen dag is hetzelfde!"

Rob is Customer Service Front Office medewerker. Hoofdzakelijk offertes maken, klant- en technische vragen beantwoorden. Ook het invoeren van orders hoort hierbij. Vele verschillende vragen is niet vreemd bij Simco-Ion. Elke vraag is weer anders en er zijn erg veel toepassingen, wat het werk erg divers en interessant maakt.

 “Via het uitzendbureau ben ik hier terechtgekomen. Dit is mijn eerste echte baan na mijn opleiding Commerciële Economie. Bij Simco-Ion waren ze met spoed op zoek en na één gesprek kon ik de volgende dag al meteen aan de slag, de klik was er meteen. Ik werk nu sinds juni 2016 bij Simco-Ion op onze afdeling, bestaande uit 8 personen, 4 Back Office medewerkers, 3 Front Office medewerkers en een Front Office manager”. 

“De sfeer op de afdeling is heel goed, ontspannen. Nou ben ik van mezelf gelukkig al ontspannen. Ook ben ik nooit uitgeleerd bij Simco-Ion. Met regelmaat kom ik op de productie en bij onze sales mensen waar ik me uitgebreid laat informeren over de werking van onze producten. En dat maakt het ook zo bijzonder om hier te werken: onze producten zijn zo specifiek én onmisbaar, je ziet ze niet, maar ze worden wereldwijd verkocht en in uiteenlopende branches. Aan hele bekende autofabrikanten, voor militaire apparatuur, op archeologisch gebied, noem maar op. Dat maakt het werk zó divers!”

In zijn vrije tijd heeft Rob z’n handen vol aan zijn dochtertje, aan de voetbal bij SV Schalkhaar, waar hij 3e klasse speelt en met de familie graag spelletjes speelt zoals bijvoorbeeld klaverjassen.

 

 

 

Marc Franken - “Als er niets is, kan er eigenlijk ook niets gemaakt worden.”

Vertelt Marc trots maar ook bescheiden tegelijk. 

Vanaf januari 2016 werkt Marc bij Simco-Ion en is hij verantwoordelijk voor de inkoop van alle productie artikelen, de levertijden, de bijbehorende prijzen en mede verantwoordelijk voor het voorraadniveau.

“Samen met mijn collega Jan, die onder andere de aanname van de goederen verzorgd, én alle logistiek coördinatoren op de productie zijn, we één groot team. Continu samenwerken. En dat maakt het werk zo boeiend, ondanks de krapte op de markt, zorgen dat de producten op alle afdelingen op tijd geleverd worden”.

Na zijn opleiding MEAO heeft Marc een inkoop opleiding NEVI gevolgd. Dat inkoop goed bij hem past bleek tijdens een functie bij Centraal Beheer, waar hij zowel voor als na zijn militaire dienst heeft gewerkt. Na diverse functies, van assistent inkoper tot inkoop coördinator, is hij benaderd door een werving en selectiebureau voor de vacature Inkoper bij Simco-Ion. En dat hadden ze goed ingeschat!

Marc is gek van geschiedenis, lezen, kastelen bezoeken, alles over de 2e Wereldoorlog noem maar op. Een uitgebreide historische interesse. Maar ook naar voetbalwedstrijden met zijn dochter … Nederland, Duitsland maakt niet uit.