• Ik wil het aantrekken van stof voorkomen
Ik wil het aantrekken van stof voorkomen
Ik wil het aantrekken van stof voorkomen

Statische lading op een materiaal kan opgebouwd worden tijdens het proces. Wrijving tussen geleidingswalsen en kunststof creëert een lading. Elke nieuwe wrijving zorgt voor een opstapeling van deze statische lading. Zo'n lading kan snel erg hoog worden; ladingen van meer dan 100 kV zijn niet ongewoon. Statische lading op een materiaal zal deeltjes uit de omgeving aantrekken. Dit is meestal stof, maar daar kunnen andere vervuilingen bij zitten, zoals kleine vliegjes. In vrijwel alle gevallen is dit niet wenselijk en het dient dus voorkomen te worden. Speciale aandacht is geboden bij het oprollen van folie in de buurt van de vloer omdat aantrekking van stof daar bijna onvermijdelijk is.

 

 

De meest voorkomende oplossingen voor statische problemen zijn hier te vinden.

 

Chat nu met onze expert!

Klik rechts op de chatknop om samen met een van onze technische experts direct de juiste oplossing te vinden voor uw probleem met betrekking tot statische elektriciteit. U kunt zowel chatten als videobellen met onze klantenservice om uw situatie zo goed mogelijk te beschrijven. Geen tijd om te chatten? Stuur een e-mail naar onze klantenservice of bel ons: +31 (0) 573 288333. Wilt u liever contact opnemen met uw plaatselijke expert? Kijk dan hier naar onze vertegenwoordigers in uw regio!

 

Medewerkers krijgen schokken

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
Ik wil het aantrekken van stof voorkomen: Oplossing
Ik wil het aantrekken van stof voorkomen: Oplossing

Plaats ionisatieapparaten op verschillende strategische plekken in het productieproces.

Gebruikte apparatuur in deze toepassing: P-Sh-N-ExP-Sh-N

Ionisatiestaven van Simco-Ion

Ionisatiestaven van Simco-Ion wekken een elektrisch veld op d.m.v. een hoogspanning op een rij emitters (emitterpunten), waardoor luchtmoleculen omgezet worden in positieve en negatieve ionen. Alle geladen materialen die zich in de buurt bevinden, trekken ionen aan op basis van het principe dat tegengestelde ladingen elkaar aantrekken, totdat het materiaal elektrisch neutraal is. De materialen worden dan niet meer tot elkaar of tot machinedelen aangetrokken. Stofaantrekking, explosie- of brandgevaar en elektrische schokken voor personeel worden nu voorkomen. SIMCO heeft een zeer uitgebreid programma ionisatiestaven in elektrisch schokvrije en niet-schokvrije uitvoering: Performax Easy, Performax IQ Easy, Performax IQ Easy Ex, Performax Easy Ex, ThunderION 2.0, MEB, MEJ, 1/2"SS, MaxION, P-Sh-N en de P-Sh-N-Ex