• Mijn klant heeft problemen met mijn materiaal
Mijn klant heeft problemen met mijn materiaal
Mijn klant heeft problemen met mijn materiaal

Statische lading in een materiaal kan problemen veroorzaken als dit materiaal gebruikt wordt in bepaalde productiefasen. Bijvoorbeeld buisfolie dat in zakkenproductie gebruikt wordt, of folie op een rol dat moet worden afgerold. Door statische ladingen op de folie, kleven de lagen samen en dit veroorzaakt problemen wanneer geprobeerd wordt de lagen uit elkaar te halen.

Mijn klant heeft problemen met mijn materiaal: oplossing
Mijn klant heeft problemen met mijn materiaal: oplossing

Als tussen twee lagen een statische lading zit, is het bijna onmogelijk om deze te neutraliseren. Daarom moet het neutraliseren van de statische lading zo vroeg mogelijk in het proces beginnen - wanneer de lagen nog van elkaar zijn. Om de statische oplading zo laag mogelijk te houden, zal door het hele productieproces ionisatieapparatuur geïnstalleerd moeten worden. Op die manier is het mogelijk om de statische lading die tussen twee lagen opgebouwd wordt, te voorkomen.

Producten gebruikt in deze toepassing: Performax Easy

 

De meest voorkomende oplossingen voor statische problemen zijn hier te vinden.

 

Chat nu met onze expert!

Klik rechts op de chatknop om samen met een van onze technische experts direct de juiste oplossing te vinden voor uw probleem met betrekking tot statische elektriciteit. U kunt zowel chatten als videobellen met onze klantenservice om uw situatie zo goed mogelijk te beschrijven. Geen tijd om te chatten? Stuur een e-mail naar onze klantenservice of bel ons: +31 (0) 573 288333. Wilt u liever contact opnemen met uw plaatselijke expert? Kijk dan hier naar onze vertegenwoordigers in uw regio!

 

Medewerkers krijgen schokken

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op

Ionisatiestaven van Simco-Ion

Ionisatiestaven van Simco-Ion wekken een elektrisch veld op d.m.v. een hoogspanning op een rij emitters (emitterpunten), waardoor luchtmoleculen omgezet worden in positieve en negatieve ionen. Alle geladen materialen die zich in de buurt bevinden, trekken ionen aan op basis van het principe dat tegengestelde ladingen elkaar aantrekken, totdat het materiaal elektrisch neutraal is. De materialen worden dan niet meer tot elkaar of tot machinedelen aangetrokken. Stofaantrekking, explosie- of brandgevaar en elektrische schokken voor personeel worden nu voorkomen. SIMCO heeft een zeer uitgebreid programma ionisatiestaven in elektrisch schokvrije en niet-schokvrije uitvoering: Performax Easy, Performax IQ Easy, Performax IQ Easy Ex, Performax Easy Ex, ThunderION 2.0, MEB, MEJ, 1/2"SS, MaxION, P-Sh-N en de P-Sh-N-Ex