• Statische elektriciteit beschadigt het materiaal
Statische elektriciteit beschadigt het materiaal
Statische elektriciteit beschadigt het materiaal

Statische lading op een materiaal kan opgebouwd worden tijdens het proces. Wrijving tussen de geleidingswalsen en kunststof creëren een lading. Elke nieuwe wrijving zorgt voor een opstapeling van deze statische lading. Statische ladingen kunnen snel erg hoog worden; ladingen van meer dan 100 kV zijn niet ongewoon. Als een statische lading een bepaald niveau overschrijdt, kunnen spontane ontladingen en vonken ontstaan. Dit kan leiden tot beschadigingen aan het materiaal of aan elektronische apparatuur die in de buurt staat.

De meest voorkomende oplossingen voor statische problemen zijn hier te vinden.

 

Medewerkers krijgen schokken

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op

Ionisatiestaven van Simco-Ion

Ionisatiestaven van Simco-Ion wekken een elektrisch veld op d.m.v. een hoogspanning op een rij emitters (emitterpunten), waardoor luchtmoleculen omgezet worden in positieve en negatieve ionen. Alle geladen materialen die zich in de buurt bevinden, trekken ionen aan op basis van het principe dat tegengestelde ladingen elkaar aantrekken, totdat het materiaal elektrisch neutraal is. De materialen worden dan niet meer tot elkaar of tot machinedelen aangetrokken. Stofaantrekking, explosie- of brandgevaar en elektrische schokken voor personeel worden nu voorkomen. SIMCO heeft een zeer uitgebreid programma ionisatiestaven in elektrisch schokvrije en niet-schokvrije uitvoering: Performax Easy, Performax IQ Easy, Performax IQ Easy Ex, Performax Easy Ex, ThunderION 2.0, MEB, MEJ, 1/2"SS, MaxION, P-Sh-N en de P-Sh-N-Ex

 

Chat nu met onze expert!

Klik rechts op de chatknop om samen met een van onze technische experts direct de juiste oplossing te vinden voor uw probleem met betrekking tot statische elektriciteit. U kunt zowel chatten als videobellen met onze klantenservice om uw situatie zo goed mogelijk te beschrijven. Geen tijd om te chatten? Stuur een e-mail naar onze klantenservice of bel ons: +31 (0) 573 288333. Wilt u liever contact opnemen met uw plaatselijke expert? Kijk dan hier naar onze vertegenwoordigers in uw regio!

 

Statische elektriciteit beschadigt het materiaal: oplossing
Statische elektriciteit beschadigt het materiaal: oplossing

Werk achterwaarts in het productieproces, vanaf het punt waar vonken ontstaan. Plaats ionisatiestaven voor de geleidingswalsen. In de meeste gevallen zullen statische ladingen te hoog zijn om te elimineren met ionisatiestaven in maar één fase. Om de statische lading van begin tot eind in het productieproces onder controle te kunnen houden, zijn extra ionisatiestaven nodig.

Producten gebruikt in deze toepassing: Performax Easy