• Statische elektriciteit kan een brand veroorzaken
Statische elektriciteit kan een brand veroorzaken
Statische elektriciteit kan een brand veroorzaken

Statische lading op een materiaal kan door het proces heen opgebouwd worden. Wrijving tussen geleidingswalsen en kunststof creëert een lading. Elke nieuwe wrijving zorgt voor een opstapeling van deze statische lading. Zo'n lading kan snel erg hoog worden; ladingen van meer dan 100 kV zijn niet ongewoon. Als een statische lading een bepaald niveau overschrijdt, kan er spontaan een ontlading plaats vinden en kunnen vonken ontstaan. Dit kan leiden tot ontsteking van dampen en dan is een brand niet onwaarschijnlijk.

De meest voorkomende oplossingen voor statische problemen zijn hier te vinden.

 

Chat nu met onze expert!

Klik rechts op de chatknop om samen met een van onze technische experts direct de juiste oplossing te vinden voor uw probleem met betrekking tot statische elektriciteit. U kunt zowel chatten als videobellen met onze klantenservice om uw situatie zo goed mogelijk te beschrijven. Geen tijd om te chatten? Stuur een e-mail naar onze klantenservice of bel ons: +31 (0) 573 288333. Wilt u liever contact opnemen met uw plaatselijke expert? Kijk dan hier naar onze vertegenwoordigers in uw regio!

 

Medewerkers krijgen schokken

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
Statische elektriciteit kan een brand veroorzaken: oplossing
Statische elektriciteit kan een brand veroorzaken: oplossing

 

In explosiegevaarlijke omgevingen is het erg belangrijk om het niveau van statische elektriciteit onder 3000 V te houden om spontane vonken te voorkomen. Ionisatiestaven moeten in verschillende stappen in het productieproces geplaatst worden om het niveau onder 3000 V te houden.

 

Producten gebruikt in deze toepassing: P-Sh-N-Ex

 

Ionisatiestaven van Simco-Ion

Ionisatiestaven van Simco-Ion wekken een elektrisch veld op d.m.v. een hoogspanning op een rij emitters (emitterpunten), waardoor luchtmoleculen omgezet worden in positieve en negatieve ionen. Alle geladen materialen die zich in de buurt bevinden, trekken ionen aan op basis van het principe dat tegengestelde ladingen elkaar aantrekken, totdat het materiaal elektrisch neutraal is. De materialen worden dan niet meer tot elkaar of tot machinedelen aangetrokken. Stofaantrekking, explosie- of brandgevaar en elektrische schokken voor personeel worden nu voorkomen. SIMCO heeft een zeer uitgebreid programma ionisatiestaven in elektrisch schokvrije en niet-schokvrije uitvoering: Performax Easy, Performax IQ Easy, Performax IQ Easy Ex, Performax Easy Ex, ThunderION 2.0, MEB, MEJ, 1/2"SS, MaxION, P-Sh-N en de P-Sh-N-Ex