• Het voorkomen van luchtinsluiting
Het voorkomen van luchtinsluiting
Het voorkomen van luchtinsluiting

Statische lading kan gebruikt worden om twee materialen aan elkaar te laten kleven om luchtinsluiting te voorkomen. Hieronder een aantal voorbeelden van toepassingen die baat hebben bij deze techniek.

  • Tijdens zakkenproductie worden delen van een zak aan elkaar gekleefd om luchtinsluiting te voorkomen.
  • Een rol van zakken of folie is veel strakker gewikkeld zonder luchtinsluiting.
  • Het verkleven van materialen aan een koelwals zonder luchtinsluiting optimaliseert het koelproces.

Het voorkomen van luchtinsluiting: oplossing
Het voorkomen van luchtinsluiting: oplossing

De materialen die moeten kleven moeten langs een oplaadelektrode gaan. Tegenover de oplaadelektrode wordt een aardreferentie geplaatst, bijvoorbeeld een vrije wals. Een statische lading variërend van 3 kV tot 120 kV kan worden toegepast, afhankelijk van de materiaaldikte, snelheid en kleefkracht die vereist is.

Gebruikte apparaten in deze toepassing: oplaadstaaf HDR en oplaadgenerator CM5.

Chat nu met onze expert!

Klik rechts op de chatknop om samen met een van onze technische experts direct de juiste oplossing te vinden voor uw probleem met betrekking tot statische elektriciteit. U kunt zowel chatten als videobellen met onze klantenservice om uw situatie zo goed mogelijk te beschrijven. Geen tijd om te chatten? Stuur een e-mail naar onze klantenservice of bel ons: +31 (0) 573 288333. Wilt u liever contact opnemen met uw plaatselijke expert? Kijk dan hier naar onze vertegenwoordigers in uw regio!