• Tijdelijk twee materialen aan elkaar laten kleven
Etiketten positioneren
Etiketten positioneren

Statische lading tussen twee oppervlakken kan een enorme kleefkracht creëren. Deze kracht kan op een productieve manier in allerlei productietoepassingen gebruikt worden, zoals de volgende:

  • het bij elkaar houden van materialen om te voorkomen dat ze gaan verschuiven tijdens snijden, ponsen, lamineren en verpakken.
  • het positioneren van een etiket voor het spuitgietproces of op een tijdschrift voordat dit verpakt wordt.
  • het op de koelwas houden van geëxtrudeerde folie, om krimpen te voorkomen.

Etiketten positioneren: oplossing
Etiketten positioneren: oplossing

De materialen die moeten kleven moeten langs een oplaadelektrode gaan. Tegenover de oplaadelektrode wordt een aardreferentie geplaatst, bijvoorbeeld een vrije wals. Een statische lading variërend van 3 kV tot 120 kV kan worden toegepast, afhankelijk van de materiaaldikte, snelheid en kleefkracht die vereist is.

Gebruikte apparaten in deze toepassing:
HDR en CM5

Chat nu met onze expert!

Klik rechts op de chatknop om samen met een van onze technische experts direct de juiste oplossing te vinden voor uw probleem met betrekking tot statische elektriciteit. U kunt zowel chatten als videobellen met onze klantenservice om uw situatie zo goed mogelijk te beschrijven. Geen tijd om te chatten? Stuur een e-mail naar onze klantenservice of bel ons: +31 (0) 573 288333. Wilt u liever contact opnemen met uw plaatselijke expert? Kijk dan hier naar onze vertegenwoordigers in uw regio!