Statisch geladen filtermateriaal voor het beter tegenhouden van vervuiling en fijnstof

Simco-Ion levert elektrostatische generatoren tot 60 kV voor het elektrostatisch opladen van niet-gewoven filtermaterialen om betere filtratieresultaten te bereiken door de verontreiniging aan te trekken/bundelen tot het filtermateriaal.

Voorbeelden:

  • Filtermateriaal voor industrieel gebruik (voor stofdeeltjes en damp/dampfiltratie).
  • Filtermateriaal voor medisch gebruik (voor mondmaskers/-kappen/labjassen/overalls).

Fabrikanten van niet-gewoven filtermaterialen en producenten van eindproducten in deze industrie gebruiken Simco-ION hoogspanningsgeneratoren om het filtermateriaal op te laden. Het gebruik van elektrostatisch laden door middel van hoogspanningsgeneratoren bij deze toepassing dient twee doelen:

  • Het opladen van het filtermateriaal om betere filtratieresultaten te bereiken door de verontreiniging aan te trekken/te binden aan het materiaal.
  • Om verschillende lagen en materialen te binden, om zo hogere productiesnelheden te bereiken
Prevent-air-inclusion

Voor het opladen van filtervezels kan de CM5-30 hoogspanningsoplaadgenerator worden gebruikt. In combinatie met de HDR oplaadbalk is dit een beproefde oplossing.

Het gebruik van bovengenoemde oplaadapparatuur verhoogt de output van de machine en de filtratiekwaliteit van het product, wat resulteert in een concurrerende filterproductie van hoge kwaliteit.

We bieden ook een serie hoogspanningsgeneratoren van 0-60 kV (KiloVolt) die voor dit principe kunnen worden gebruikt: Kijk op onze productpagina’s voor informatie over de verschillende soorten hoogspanningsgeneratoren.

Vind een Simco-vertegenwoordiger bij u in de buurt.
Abonneer u op het Simco Nederland Youtube kanaal

Downloads

Gerelateerde producten

Face-mask

In contact komen

Simco-ION biedt snelle, efficiënte en deskundige ondersteuning. Neem contact op voor technisch advies of om een oplossing op maat voor uw toepassing te bespreken.

Employee of Simco-ION