Toepassingen voor de kunststofindustrie

Simco-ION biedt oplossingen voor het beheersen van statische elektriciteit in de kunststofindustrie, processen zoals statisch vrij wikkelen op Blown film productie of Cast film extruders. Het gebruik van een elektrostatische lading om In Mould Labeling (IML) processen op spuitgietmachines te optimaliseren. Het beheersen van statische elektriciteit voorkomt elektrostatische schokken bij operators tijdens het wisselen van rollen op snijmachines en voorkomt het aantrekken van stof voor Flexoprinting of andere drukprocessen op kunststoffen. Ook procesonderbreking op snijmachines of tijdens het maken van zakken op machines voor zakkenproductie kan worden voorkomen.

Static charges can be used to pin a decorative label tight against the inner mould surface during injection moulding without the use of vacuum

IML

Statische ladingen kunnen worden gebruikt om een decoratief label strak tegen het binnenoppervlak van de matrijs te drukken tijdens het spuitgieten zonder gebruik van vacuüm.
Meer over IML
Slitting-rewinding

Snijden / wikkelen

Snijden en wikkelen is een proces om verschillende soorten jumborollen met verschillende materiaalbreedtes op (zeer) hoge snelheid te verkleinen. Deze techniek is geschikt voor verschillende materialen zoals papier, plastic folie, flexibele verpakking, stof of textiel.
Meer over snijden en wikkelen

Blaasfolie

Extrusie van blaasfolie wordt gebruikt om verpakkingsfolie te produceren, waarvan een groot deel uit meerdere lagen bestaat. Dit wordt gedaan om de mechanische, transport- en thermische eigenschappen te verbeteren, zoals vereist door de voedsel- of medische industrie.
Meer over filmextrusie

Zakkenproductie

Zakkenproductiemachines zijn er in verschillende configuraties, afhankelijk van het soort zakken dat de machine produceert. De zakkenproductiemachine produceert een zak door een rol plastic folie af te wikkelen via een reeks bewerkingen zoals (hitte)sealen, snijden, slitten en stapelen.
Meer over zakkenproductie

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor bedrijfsnieuws, productupdates en releases.

Newsletter

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In contact komen

Simco-ION biedt snelle, efficiënte en deskundige ondersteuning. Neem contact op voor technisch advies of om een oplossing op maat voor uw toepassing te bespreken.

Employee of Simco-ION