Manager engineering (elektronica)

Lochem, 38 – 40 uur

Technisch onderlegd en goede vaardigheden op vlak van leidinggeven? Ga jij graag de uitdaging aan om het gehele engineering- en productontwikkelingsproces te beheren? Lees dan snel verder.

Wat ga jij doen?

Als Manager Electronic Engineering speel je een centrale rol in het leiden van ons engineeringsteam van ca 10 medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor het overzien van het gehele engineering- productontwikkelingsproces en zorgt ervoor dat onze statische elektriciteit producten worden ontworpen, ontwikkeld en geleverd volgens de hoogste kwaliteits- en innovatienormen. Daarnaast is er een doorgroeimogelijkheid naar de verantwoordelijkheid voor productmanagement waarbij je zorg draagt voor marktverkenning en het opstellen van ontwikkelplannen van onze geavanceerde, statische elektronische producten.

Verantwoordelijkheden:

 • Leiderschap: Geeft leiding en begeleiding aan multifunctionele teams, waaronder hardware- en software-ingenieurs, ontwerpers en specialisten op het gebied van kwaliteitsborging. Hierbij worden duidelijke verwachtingen gesteld, taken gedelegeerd en teamprestaties bewaakt. De manager stimuleert een collaboratieve en innovatieve werkomgeving.
 • Productontwikkeling (doorgroeimogelijkheid): Haalt product eisen en wensen bij onze klanten en uit de markt, en realiseert samen met het team een ontwerp en de ontwikkeling van statische elektronische producten, van concept tot productie. Draagt er tevens zorg voor dat deze producten voldoen aan de vereisten voor kwaliteit, prestaties, kosten en tijd.
 • Projectmanagement: Ontwikkelt team- en projectplannen, stelt prioriteiten en wijst middelen effectief toe om projectdoelen en deadlines te behalen. Bewaakt tevens de voortgang van de projecten en lost gezamenlijk met het team de problemen op die van invloed kunnen zijn op de tijdlijnen of budgetten van het project. Daarnaast wordt er zorg gedragen voor de naleving van industriestandaards en wet- en regelgeving.
 • Samenwerking: Werkt samen met cross-functionele teams, waaronder engineers software en hardware, kwaliteitsmanager, constructeurs/industriële ontwerpers, sales, marketing en productie, om een naadloze integratie van elektronische componenten in statische producten te garanderen.
 • Technische expertise: Is en blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektronicatechniek, softwareontwikkeling en integreert nieuwe technologieën en methodologieën in de productontwikkeling.
 • Kwaliteitsborging: Implementeert en onderhoudt samen met het team kwaliteitscontroleprocessen om de betrouwbaarheid van het product, de prestaties en de naleving van industriële normen en voorschriften te garanderen.
 • Risicobeoordeling: Identificeert potentiële risico’s en ontwikkelt risicobeperkende strategieën om de impact op de productontwikkeling te minimaliseren.
 • Documentatie: Zorgt ervoor dat het team gedetailleerde projectdocumentatie bijhoudt, inclusief ontwerpspecificaties, testresultaten en nalevingsgegevens.
 • Rapporteert aan de new product development manager: Zorgt voor regelmatige updates en periodieke rapportage aan de new product development manager over de voortgang van de projecten en prestaties.

Wie zijn wij?

Simco-ION Nederland is onderdeel van de wereldwijde ITW-groep en actief binnen Europa. Onze organisatie heeft een rijke geschiedenis en is gespecialiseerd in producten in het beheersen van statische elektriciteit in diverse industrieën, waaronder kunststof, verpakking, converting, automotive en druk.

Werken bij Simco-ION is werken in een prettige omgeving die je stimuleert om je te ontwikkelen en bij te leren. Bij Simco-ION hanteren we korte lijnen, waardoor we intern snel kunnen schakelen, we zijn een informele, no-nonsense organisatie waar medewerkers met hart voor de zaak werken. Naast ons toegewijde werk, organiseren we jaarlijks BBQ’s, een kerstfeest en andere evenementen. Onze actieve personeelsvereniging zorgt bovendien voor leuke uitjes voor onze medewerkers en hun partners.

Wat breng jij mee?

 • Masterdiploma in elektronica
 • Aantoonbare ervaring in projectmanagement, met name op het gebied van elektronica, softwareontwikkeling en productontwikkeling
 • Ten minste 5-10 jaar ervaring in een leidinggevende of managementfunctie
 • Uitstekende leidinggevende en communicatieve vaardigheden
 • Aantoonbare kennis van elektronische componenten en embedded softwareontwikkeling
 • Affiniteit met/kennis van machinebouw, productieprocessen, industriële voorschriften en kwaliteitsnormen (CE, ATEX, UL)
 • Talen: Engels goed in woord & geschrift, Duits mondeling goed

Wat bieden wij?

Als medewerker bij Simco-ION profiteer je van:

 • Een dynamische functie met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid binnen een innovatieve organisatie die ruimte biedt voor eigen inbreng en initiatief
 • Een dienstverband voor 5 dagen per week (nader te bepalen)
 • Direct een dienstverband voor onbepaalde tijd
 • Een marktconform salaris op basis van kennis en ervaring
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Metalektro
 • Een werkomgeving waarin sfeer, humor en collegialiteit volop aanwezig zijn

Wil je deel uitmaken van ons team? Stuur dan snel je CV en een motivatiebrief via onderstaand formulier en vertel ons waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze functie. We kijken ernaar uit om van je te horen!

Waves-white

Solliciteer via onderstaand formulier

Sollicitatie

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 128 MB.
  Ik solliciteer naar:(Vereist)
  Iets niet geheel duidelijk? Laat het ons weten!

  Nieuwsbrief

  Abonneer u op onze nieuwsbrief voor bedrijfsnieuws, productupdates en releases.

  Newsletter

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  In contact komen

  Vragen over de vacatures, sollicitatieprocedure of over Simco-ION in het algemeen? Neem contact met ons op!

  Employee of Simco-ION